Akkujen ja sähköajoneuvojen kehittymisen myötä huoltoasemien ja niiden aiheuttamien saasteiden päivät ovat luetut.


Huoltoasemat ovat luonnostaan haitallisia ympäristölle. Puolet Yhdysvaltojen 450 000:sta potentiaalisesti vaarallisesta kohteesta on öljyttyjä, ja suuri osa saastumisesta on peräisin käytöstä poistuneilta huoltoasemilta vuotavista maanalaisista säiliöistä.


Säiliövuodot ja huoltoaseman mahdollinen käytöstä poistaminen eivät ole ainoita tilanteita, joissa nämä vaarat ilmenevät. Kun huoltoasema on avoinna ja toiminnassa, se muodostaa merkittävän uhan lähialueen asukkaiden, työntekijöiden ja opiskelijoiden terveydelle. Huoltoasemilta vapautuu haitallisia määriä tunnettuja syöpää aiheuttavia aineita, kuten bentseeniä ja otsonia, jotka aiheuttavat vakavia hengitysvaikeuksia.


Jotkut hallitukset, kuten Kalifornian, Kanadan ja Euroopan unionin (EU) hallitukset, ovat vaatineet bensiinikäyttöisten autojen myynnin lopettamista vuoteen 2035 mennessä ilmastonmuutokseen liittyvien huolenaiheiden vuoksi. Samoin autonvalmistajat, kuten General Motors, Mazda ja Volvo, ovat ilmoittaneet päivämäärät, jolloin ne lopettavat bensiinikäyttöisten ajoneuvojen myynnin.

Kalifornian Petaluma teki historiaa vuonna 2021 kieltämällä uusien bensiiniasemien rakentamisen. Sen jälkeen ainakin kuusi muuta kuntaa (mukaan lukien autokeskeinen Los Angeles) on laatinut asetuksia uusien huoltoasemien rakentamisen kieltämiseksi.

Kehittyvät tarpeet


Sähköautojen latauslaitteita tarvitaan yli 10 kertaa nykyistä enemmän vuoteen 2030 mennessä, jolloin sähköautojen määrä Yhdysvalloissa saattaa nousta 26 miljoonaan.

Brasiliassa myytyjen sähköautomallien määrä kasvoi 255 prosenttia vuodesta 2020 vuoteen 2021, kuten Brasilian sähköajoneuvoyhdistys (ABVE) raportoi. Kun tätä lukua verrataan perinteisten autojen kokonaismarkkinoihin, jotka kasvoivat vain 3 prosenttia, luku on huikea. Samanlainen vuosi. Pyrkiessään kuromaan umpeen tätä kuilua Starbucks, jolla on 15 000 kahvilaa eri puolilla maata, uskoo voivansa vaikuttaa asiaan.

Denveristä Seattleen kulkevan 1350 mailin pituisen reitin varrella, jossa asemia on saatavilla noin 100 mailin välein, yritys asentaa sähköautojen latauslaitteita pysäköintialueille osana tänä vuonna aloitettua kokeiluohjelmaa, joka toteutetaan yhteistyössä Volvon ja Chargepointin kanssa.

Koska sähköauton lataaminen kestää paljon kauemmin kuin bensatankkaaminen, kahvin juominen auton latausta odotellessa on kiehtova mahdollisuus.

Voisiko tämä ratkaisu johtaa kaupunkikäyttäytymisen muutokseen, jolloin ihmiset pysähtyisivät kahviloihin tankkaamaan ajoneuvonsa? Jos tämä pitää paikkansa, sillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia kaupunkien kaupalliseen infrastruktuuriin.

Mitä tapahtuisi maa-alueille, joilla nykyisin on huoltoasemia, jos kaupunkien kahvilat mukautuisivat huoltoalueiksi? Kun otetaan huomioon, että ne sijaitsevat yleensä kaupunkialueiden vilkkaasti liikennöidyissä risteyksissä.

Mitkä ovat mahdollisuudet, että kiinteistösijoittajat kohdentaisivat ne? Vaihtoehtoisesti, voidaanko huoltoasemien nykyisiä paikkoja muuttaa sähköautojen latausasemiksi?

Latauspisteet


Parkland, kanadalainen yritys, jolla on 3 000 huoltoasemaa 25 maassa, järjesti kansainvälisen kilpailun tulevaisuuden sähköhuoltoaseman suunnittelusta.

Voittanut, skotlantilaisen Edinburghin arkkitehdin James Silvesterin tekemä suunnitelma ehdottaa täysin uutta paradigmaa, jossa painotetaan käyttäjäkokemusta nykyisestä poiketen. Hänen suunnitelmansa edellyttää jatkuvaa latausverkkoa koko lineaarisen rakennuksen pituudelta. Keskustan liikealueella on erilaisia kauppoja ja palveluita sekä levähdyspaikkoja, joissa rekkakuskit voivat hetkeksi irrottautua tieltä.

Silvesterin asema on varustettu useilla mukavuuksilla ja palveluilla, sillä se on rakennettu modulaarisen rakenteen avulla, jonka ansiosta sen rakenne mukautuu eri maastokokoihin. Kuljettajat voivat käyttää kuntokeskusta, hierontaa ja maisemoituja puutarhoja, jotka sisältyvät suunnitteluun, samalla kun heidän ajoneuvojensa akut latautuvat.

Skotlantilaisen arkkitehdin ehdottama rakennus rakennettaisiin luonnonelementeistä, kuten puusta ja kivestä, ja se sisältäisi myös aurinkopaneeleita. Hän selittää, miten modulaarinen rakenne lyhentää rakentamiseen tarvittavaa aikaa ja mahdollistaa monenlaisten palvelujen tarjoamisen.

Parhaassa suunnittelussa voi olla muutakin kuin pelkkä tehokkuus. Parkland neuvottelee parhaillaan aseman suunnittelijan kanssa uuden aseman asteittaisesta käyttöönotosta. Yhtiö on vasta aloittamassa omaa siirtymistään sähköautoihin, mutta se odottaa avaavansa 25 sähköautojen latausasemaa ympäri Brittiläistä Kolumbiaa salamannopeasti vuoden puoliväliin mennessä.