Maailmassa, jossa ensivaikutelma painuu pysyvästi ihmisten mieleen, rakennuksen sisääntulotilalla on ratkaiseva merkitys. Se ennakoi tulevaa, luo sävyn muulle sisustukselle ja toimii arkkitehtonisen matkan alkupisteenä. Sisääntuloaukko toimii tilojen välisenä "kulkuväylänä", joka tuo ihmiset yhteen ja pitää ne samalla erillään ja turvassa. Sisäänkäynnin sijoittelusta kynnyksen kaarevuuteen ja katon koostumukseen kaikki on suunniteltu välittämään tietty muodollinen elementti, joka auttaa saavuttamaan tämän tavoitteen.


Kynnyksestä tulee kuitenkin tila, joka saa symbolisen merkityksen jokaisessa asuinkulttuurissa ja josta tulee paikallisten tapojen ikoninen heijastuma, mikä tekee sisäänkäynnistä tärkeän suunnittelutekijän, joka ylittää kaikki käytännölliset näkökohdat. Se muuntuu tietyn aikakauden, kulttuurin tai perinteen kulttuurisiksi assosiaatioiksi.

Leikitellään eteisen ulko-oven merkityksillä


Italialainen ovia valmistava Oikos Venezia tukee Querini Stampalia -säätiön kanssa suunnittelukilpailua, jossa juhlistetaan sisääntuloa kulttuurisena paradigmana. DoorScape-kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu keskittyy aiheeseen "The Space Beyond the Threshold", ja se haastaa arkkitehdit ympäri maailmaa tarjoamaan radikaaleja uusia ideoita tälle huomiotta jätetylle alueelle.

Tässä haasteessa sinua haastetaan luomaan eteinen, joka vastaa tehokkaasti kulttuurisiin, käytännöllisiin ja muodollisiin huolenaiheisiin, jotka liittyvät monenlaisiin sisäänkäynteihin. Heidän on ajateltava jotakin normien ja kokeilujen yläpuolella olevaa ulko-ovea suunnitellessaan, jotakin, joka voi tulkita kynnyksen alle kätkeytyviä lukuisia merkityksiä.


Tämän ylevän vaatimuksen täyttämiseksi valittu tuomaristo koostuu monien eri alojen merkittävistä henkilöistä. Tuomariston puheenjohtajana toimii Michele De Lucchi, tunnettu arkkitehti ja Milanon AMDL Circle -suunnittelutoimiston osakas. Hänen lisäkseen tuomaristossa ovat mukana kaupunkihistorioitsija Donatella Calabi, valokuvaaja Alessandra Chemollo, filosofi Emanuele Coccia, puutarha- ja maisemasuunnittelija Luciano Giubbilei ja kirjailija Eugenia Morpurgo (Researching Designer).

Tämä kunnianosoitus on palkinto


Voittajaidea sekä 10 muuta finalistia rakennetaan ja esitellään Carlo Scarpan suunnittelemassa Querini Stampalia -säätiössä Venetsiassa vuoden 2023 arkkitehtuuribiennaalin koko kuuden kuukauden ajan. 10 000,00 euron rahallisen palkinnon lisäksi voittajaidea esitellään Oikos Venezian, Querini Stampalia -säätiön ja sen kumppaniyritysten online- ja offline-viestinnässä vuoden 2023 aikana.


Kaikki arkkitehdit, insinöörit, muotoilijat, luovan työn tekijät ja arkkitehtiopiskelijat voivat osallistua kilpailuun maksutta. Arkkitehdin tutkinto ja alan työkokemus ovat erittäin toivottavia.