Suojelun tarjoaminen on yksi arkkitehtuurin tärkeimmistä tavoitteista. Alalla, joka pyrkii parantamaan ihmisten jokapäiväistä elämää ja luomaan uusia tapoja elää, käydään jatkuvasti keskustelua siitä, miten käytämme fyysisiä tiloja, joita kutsumme kodiksi, ja miten olemme vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Mikro- ja pienasumista koskeva kiista muuttuu entistä polttavammaksi, kun otetaan huomioon muita tekijöitä, kuten kiinteistökeinottelu, suuri asumistiheys suurkaupunkialueilla, nomadismin tavoittelu ja halu yksinkertaisesti seurata trendiä. Kysymys kuuluu tällöin, kuinka vähän tilaa todella tarvitaan ihmiselämän ylläpitämiseen.

https://jutemove4.werite.net/post/2022/10/13/Mattamustat-kalusteet-ja-hanat-kauttaaltaan-meksikolaisissa-kylpyhuoneissa Vähimmäisvaatimuksista on käyty keskustelua jo jonkin aikaa. Nivito FI Die Wohnung für das Existenzminimum (The Dwelling for das Existenzminimum) oli vuoden 1929 CIAM-kokouksen aihe, jossa tutkittiin mahdollisuutta ehdottaa ratkaisuja biologisiin ja psykologisiin perustarpeisiin kompaktin asumisen avulla. Lähes sata vuotta sen jälkeen, kun sitä ensimmäisen kerran ehdotettiin, minimiasumisen käsite on edelleen erimielinen ja kiistanalainen. Tämä pätee erityisesti, kun otetaan huomioon, kuinka usein se ei vastaa asukkaidensa tarpeita.

Olemme keränneet 14 tapaustutkimusta onnistuneista mikroasuntoaloitteista eri puolilta maailmaa, joiden koko vaihtelee 15 neliömetristä yhteen neliömetriin.


Kohtuuhintaiset omakotitalot kaupungissaKaupunkien ruuhkautumisen lisääntyessä yksiöitä ja yhden makuuhuoneen asuntoja tulee olemaan yhä enemmän ja omakotitaloja vähemmän. Parasiittiarkkitehtuuri ja muut vaihtoehtoisten elämäntapojen kokeilumuodot ovat kaksi merkittävää poikkeusta tähän sääntöön.

Studentboende: Tengbom (kymmenen neliömetriä)


Merkittävää on myös aihe, kuinka ohut koti voi olla, jotta voidaan hyödyntää ylijäävää tilaa tai vain luoda lisää avointa tilaa. Japanilainen Lucky Drops on pitkä ja ohut puolisuunnikas, jonka alapohja on 3,2 metriä ja yläpohja 0,7 metriä; Jakub Szczesnyn suunnitteleman maailman pienimmän kodin leveys on leveimmässä kohdassaan vain 122 senttimetriä.

Kotitilat ja mökit maaseudulla


Kaupunkien ulkopuolelle rakennetut mökit ovat erinomainen esimerkki siitä, miten pienimuotoiset asuinalueet voivat parantaa ihmisten elämänlaatua. Kun meillä on perustavanlaatuinen tarve saada yhteys luontoon, tämä on mahdollista, kun altistuminen luonnolle lisääntyy.
https://roomcommunication.wordpress.com/2022/10/19/yhteistyota-ja-sopeutumiskykya-edistavat-tekijat-avoimissa-keittioissa/ Poistamalla keittiö ja kylpyhuone - jotka molemmat voivat helposti olla erillisiä rakenteita, jotka on suunniteltu pikemminkin yhteiseen kuin yksityiseen käyttöön - tiloista voi tulla entistä pienempiä, kuten kahdessa viimeisessä esimerkissä näkyy, mikä kannustaa pohtimaan, mikä todella määrittelee talon ja mitä ohjelmia pidämme sen kannalta olennaisina.

Tämä pikkuruinen koti on tasan yksi neliömetri


Arkkitehti Van Bo Le-Mentzel on suunnitellut todennäköisesti pienimmän koskaan rakennetun talon. post Koska "voit julistaa puistot puutarhaksesi tai kaupungin olohuoneeksesi", tämän pienen rakennuksen arkkitehti sanoo, sen on tarkoitus olla harjoitus oman kotikäsityksen pohtimiseksi.

Se on helppo kuljettaa autossa, ja siinä on mukavat istuimet, pöytä, sänky ja lattiapinta työskentelyä tai rentoutumista varten. Idea syntyi Le-personal Mentzalin pakolaiskokemuksesta, johon kuului usein tapahtuvia siirtoja ja riippuvuutta valtion avusta ruoan, vaatteiden ja suojan saamiseksi.